Pranvera Gjoni:Hutim trishtues…


Hutim trishtues…

Ka kohë që këmbanat

janë shurdhue e varfnue,

tej kryqeve

të bashksisë s’shpirtnave…

Në vend tyne,

zogj gjithfarësoj

krratin, këndojnë e zihen,

sherrit që qetësia mbjell

pas lotëve të grave,

që njomin ylberet

në zanafill të lindjes,

e i fshijnë trishtimin hanës

në përkundje të të grithunave…

Ka kohë që kishat

janë mbytë në heshtje.

Përreth tyne

barishtet mbajnë meshët,

dhe në ditë festash

peligrinëve u falin nji përkulje

e nji lule harrese…

Në boshatisjen e tyne,

brenda kanë mbetë

lutjet, dhimbjet,

vajet e dashnia,

si monumente të arta

të të pamit, të besimit, e të ndjemit…!

Ka kohë që koha e lutjes,

ka dekë me t’dekunit!

Poezia dhe foto:- Pranvera Drita Gjoni

About Post Author