Pranverë më ngrohe shpirtin-Xhemile Aliu


Ka kohë që ngrohtsinë diellore nuk kemi parë

Mrrolur ishte qielli nji kohë të gjatë

Mrrolu ishim edhe ne n’tonin shpirtë

Rrezja diellore na mungoi çdo ditë

Sot po shkëlqën gjithë çka mbi këtë dhe

Gjelbrimi pranveror ka arrijt zenitinë.

Diç në shpirtë edhe ne po na ngrohë

Kjo stinë e bukurisë na dhuron shkëlqimin

Kjo dhurat nga zoti lartë bekuar

Mbi njerzimin sollli shumë begati.

Na dhuroi jetën si gje më çmuar

Dhe për mbi jetën solli shumë mirësi

Të falëm edhe ne, me gjithë mirësit tuaja

Mbi ne për ne dhe gjithë botën njerzore.

Ti na jep forcë dhe elan në përditshmëri

Na orienton në itinerarinë jetë nga do shkojmë

Dhe ne të falemi më devotshmëri shpirtrore

na mbrojë nga të ligat që kan rrëmbyer këtë botë.