Pranverë….Selman Hysi


Pranvere….

Vere …!!!

( Ripostim)

Sa shpejte ike moj Pranvere…

Cfare le pas,…politikan aventurire.

Bota e mbarsur me kercenime…lufte teritoresh..

Kapitalizmi ne ethe,pasiguri,arme per çfarosje..

****

Sa vuajtem nene “thundren” e Covid 19-te..

Iken jete njerezish, te rinje dhe ajo e moshes se trete…

Edhe pse vaksinat u propoganduan si shpetim..

Mbeti zhgenjim,mashtrim,per te shtuar OBSH-ja pasurine…!!!

****

Lufte,vrasje pleq,femije,shkaterrim,”vija e kuqe”

Kercitje dhembesh per “shtypje butoni”armeve atomike

Hitleri i dyte carist,ne gerhamat e fundit politik.

Rritje çmimesh galopante,,situate drastik..

****

Po ti stina Veres,cfare te mirash popullit do ti sjellesh..

Garanci,rend,stabilitet apo “marrveshje” dallaveresh..

Lufta ne Ukrahine, po provon dhe “kumarin” e armeve….

Shtetet e pasura,interesat e tyre kane ne plan te pare,”hegjemonine”vrastare..