Pranverës i gëzohem !Arben Zeqo


Arben Zeqo

… Mendoj eshte Bliri ,

” Panje ” apo ç’te Jete !

Kembanat tringellojne ,

e … aromat kafete .

Mengjezet e arta ,

zbresin nder agime .

Pas endrave te nates

po nis diten TIME …

Vrapojne e s’ndalen ,

vitet në nxitim .

Dita zbardhon e ngryset

jo ne vendin Tim …

Fjalet zgjodha sot ,

shkruar … e mendohem .

Stinet tera i dua ,

pranveres … gezohem !

Fllade dallg’ e limane

diellin rreze Arte .

Hena buzeqesh naten ,

me yjet e zjarrte .

Zogjte shtegetare ,

kur folete ngrehne .

Bleta vallzon petalesh ,

barriu nget kopene …

Nuk jam prozator ,

as te them Poet …

Shpirti ma kerkon ,

ndaj nuk rri i qete …

Qesh me veten time ,

te mbaroj nuk di …

Jeta njehere ” derdhet ” ,

jetoje dhe Ti …!