Prehje fëmije-Florentina Skendaj


Prehje fèmije

Tani jam nè njè prehje fèmije,

frymèzim e dhimbje u shprazèn dje .

Dje,

ti mè kèrkoje sytè,

unè u hidhja sa mundja qepenè .

Dje,

shpirti im ndodhi pa portè

dhe brenda ç’kish ,

ti pe !

* * *

Jorgani tafta mbi bark ç’u fry

dhe befas unè vazhdova lojè.

Mbi gjysèm glob pèllèmbèt shtrij

dhe trupth fèmije fantazoj .

E u lehtèsuan gishtrinjt nè prekje

dhe ajri shtoi dendèsinè….

* * *

Dinamit,

qè vetshurdhon shpèrthimin

dhe pjesèzon nè tè gjithè zjarr !