Preshevë-Jashar H Selmanaj


Preshevë

1.

Ah, në gjirin tuaj e ndjeva botën

Ty vetëm këtu shqipetar të pret foleja

Sepse shqiptari këtu e ka tokën

Në preshevë lulzon lumturia e hareja.

2.

Gjashtë shekuj më radh presim

Kjo tokë ka rritur gjithëmonë shqiptar

Ne të gatshëm për ty të vdesim

Ah, fyt për fyt më serbe dhe gjakatar.

3.

Bishat kot e kanë ne ngjallëm

Ballkani i pergjakur më kohë trazirat

Vjen nji ditë e më ju çmallëm

Ah, kanë më na u plotësuar deshirat.

4.

Rruges jemi duke marshuar

Ah, është nisur nji çik më vones vallja

Shqipe të gjithë ju kemi ftuar

Për bashkimin tonë, pse vazhdon tallja.

5.

Loti rrokulliset mollzave të faqës

Situata cilsohet shumë e zymëtë e nderë

Jemi bijet e besës dhe të paqës

Ah, ribashkimin e kerkuam më mija herë.

6.

Shqipe betohu në flamurin

Tonë kuq e zi për bashkim të Preshevës

Të bashkohëm më Shqiperin.

Çamëri. Kosovë ju thrrasin varret e Prevezës.