Prishtina ta lexojë para se të nisë bisedimet e Brukselit


Shaban Murati

-“Marrëdhëniet reciproke të Beogradit dhe Prishtinës mund të jenë vetëm asimetrike, meqë aty vetëm Serbia është shtet i njohur ndërkombëtarisht”.- Nga komunikata zyrtare e drejtorit të Zyrës së Kosovës në qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviç, pas takimit në 7 tetor 2021 me ambasadorin e Sllovenisë në Beograd. P. Petkoviç është kryetari i delegacionit serb të bisedimeve teknike me delegacionin e Kosovës në Bruksel, dhe i cili duhet refuzuar si partner bisedimesh nga Prishtina për shkak të postit të tij zyrtar i emëruar nga qeveria serbe si governator i Serbisë në Kosovë, sepse duke u pranuar ai në bisedimet pranohet ajo asimetri e linjës zyrtare të Serbisë në bisedimet me Kosovën.

About Post Author