“Prit or mik…Selman Hysi


“Prit or mik…

Mos ki frike…

Ku ka ze…

Nuk eshte pa gjè…!”

Si rrufe lajmi mori dhene shpejte…

Ata qe hapen syte ishin mosha e trete…

Ja,thane- trokiti dhe fati jone ne dere…

Ne vjeshten e pare do jemi bos,plotè qesenè…

Gazeta Panorama ky ze qe nuk pushon…

Lajmin e mire dha,do kemi rritje ne pension…

Qeveria i ka hyre qe ne themel…

Edhe vitet punes monzmit,”lopen” do ta mjel…

Qe ne fund te muajt korrik,qe u poqen dhe fiqt…

Qeveria e ka mbajtur Vendimin sekret nga “miqt…”

Vetem Gazeta ja hoqi petet lakrorit…

Nga analet e Qeverise,lajmin e nxori…

Baza e vlersuar fillistare mujore te pensioneve ka nje tavan…

Midis pages ulte dhe pages larte..

Pagat nuk mund te jete me shume se trefishi i pages minimale…(40.000 leke)

Por as me e larte se paga maksimale..(176.416 leke)

Gojet e embela thone se do jete 1 korriku pagesa e vijim…

Ketu do te futet dhe “bonusi” si bashke trajtim…

Kjo i gezoje pensionistet nga ky lajm…

Nxituan,me nga nje dopio raki gurmazin ta shplajne…

Disa mendojne te bejne plazh ne Tetor…

Qe pensionisteve Italian portofolin t’ua tregojne…

Se edhe ne Shqiperi ka drejtesi…

U mbars mali,polli kallep plot me flori…

Ka nga ata pensionist qe nuk besojne…

Sidomos me bindje te djathta mendja nuk u shkonè…

Majtistet jane disi me te avancuar…

Kane besim tek qeveria,prape ate per ta votuar…

Gusht dhe gune…

Qe ne gusht nga nje grusht…

Mori fund dhe kjo pune…

Varferia e pensionisteve me ne fund u hodh ne lum…!