Profecia e vitit 1150 p.e.s për ngjarjet e sotme dhe rënien e Rusisë?


Në periudhën 1135-1159, Indonezia (atëherë e quajtur Mbretëria e Kedirit) drejtohej nga Mbreti Jayabaya, i cili ishte aq i drejtë dhe i mençur saqë konsiderohej dhe konsiderohet ende mishërimi i hyjnisë hindu Vishnu. Gjatë mbretërimit të tij, ai jo vetëm që arriti të krijojë një shtet të madh nga një principatë e vogël, por gjithashtu bëri një numër profecish, në veçanti, një profeci për të ardhmen e Indonezisë. 

Sipas kësaj profecie, do të kalojnë shumë shekuj dhe do të vijë dita kur marinarët e huaj me fytyrë të bardhë do të vizitojnë Javan. Ata pushtojnë vendin dhe do të sundojnë, duke shtypur popujt indigjenë, derisa të kalojë koha e mbretërimit të “katër mbretërve të bardhë”. Një ditë dominimi i tyre do të marrë fund, por ata do të zëvendësohen nga njerëz të vegjël me fytyrë të verdhë nga veriu. Por fuqia e tyre do të zgjasë sa të jetojë misri. Dhe vetëm pas kësaj Indonezia do të bëhet e pavarur. Dhe do të ketë një popull dhe një shtet.

Epoka e katër mbretërve është historia e 400 viteve të fundit të pushtimit të Indonezisë, e cila u sundua në mënyrë alternative nga holandezët, francezët, portugezët dhe britanikët. Në 1941, ata u zëvendësuan nga japonezët, të cilët, nga ana tjetër, u dëbuan nga ishulli nga amerikanët në 1945.

Misri jeton, si të thuash, për disa muaj, por në Indonezi fushat e misrit kanë një cikël bujqësor katërvjeçar: një vit ata mbjellin dhe korrin, pastaj fusha pushon për tre vjet. Me ardhjen e plehrave, teknologjia ka ndryshuar, por më parë gjithçka ishte ashtu, kështu që profecia u realizua saktësisht. 

Prosperitet i mëtejshëm iu premtua Indonezisë, por profeti paralajmëroi se kjo kohë nuk do të ishte e gjatë, pasi bota më pas do të hynte në epokën më të errët që do të përfundonte me Fundin e Botës. Profeti e përshkroi afrimin e asaj kohe: 

“Një ditë do të ketë një karrocë pa kalë. Një ditë, ishulli Java do të rrethohet nga një gjerdan hekuri. Një ditë, varkat e hekurta me njerëz do të fluturojnë në qiell. Një ditë do të ketë tregje plot pa turma njerëzish. Dhe atëherë do të ketë shenja dhe tërmete, atëherë të gjithë lumenjtë në botë do të humbasin rrjedhën e tyre, sepse shirat do të bien në kohën e gabuar dhe në vendin e gabuar”.

Dhe në këtë kohë të errët, kur njerëzit në mbarë botën do të fshihen në biruca, një udhëheqës i madh do të vijë për të sjellë në një epokë të re të ndriçuar dhe paqësore. Profeti e quajti këtë njeri “Ratu Adil”, që fjalë për fjalë përkthehet si Mbreti i Botës. Ai do të sundojë me një treshe të hekurt dhe mbretërimi i tij do t’i sjellë botës epokën e artë. 

Fundi i epokës së Kohëve të Errëta dhe kalimi i botës në Epokën e Artë do të shënohet nga shfaqja para kësaj e një vendi të caktuar të madh që do të ekzistojë për 100 vjet. Nuk do të ketë kurrë drejtësi dhe qeverisje të mirë. Në fund, ky vend i madh do të nisë një luftë me vëllezërit e tij që jetojnë në një vend fqinj shumë më të vogël. Për këtë mizori, një vend i madh do të shkatërrohet plotësisht. Pas kësaj do të vijë “Ratu Adil”. 

Shumë shpesh, në kohë të trazuara dhe madje të qeta, shfaqja e të gjitha llojeve të profecive të ndryshme të rreme është mjaft e shpeshtë, por Jayabaya është padyshim një figurë e vërtetë. Për të janë shkruar libra, i janë ngritur monumente, madje ka disa manastire për nder të tij. Dhe në vitin 1945, ishte profecia për njerëzit e vegjël të verdhë nga veriu që frymëzoi indonezianët për revolucion, kështu që gjithçka është rritur atje, dhe ju mund të shihni paragrafët e cituar të tekstit të lashtë indonezian përmes lidhjeve. 

Rusia moderne e gjurmon historinë e saj në vitin 1922, kur Lenini vdiq dhe Byroja Politike e Komitetit Qendror të Bashkimit Sovjetik vendosi Stalinin në krye. Dhe megjithëse shenja ka ndryshuar me rënien e BRSS, nipërit dhe fëmijët e themeluesve të proletariatit ende sundojnë. Por ata nuk kanë qeverisur që nga viti 1917, por nga viti 1922.

Deri në vitin 1922, ekzistonte ende një lloj demokracie e kushtëzuar, por në vitin 1922 gjithçka përfundoi, gjë që jep çdo arsye për ta konsideruar atë si vitin e lindjes së Rusisë moderne. Gjithçka konvergon, shekulli po i vjen fundi, kështu që do të shohim nëse mbreti i mençur Jayabaya ishte i saktë me parashikimin e tij.