Profesori i Harvardit, Avi Loeb thotë se alienët mund të krijojnë universe – duke përfshirë edhe tonën – në laboratorë, sepse ata kanë inteligjencë “Zoti”


Profesori i Harvardit, Avi Loeb thotë se alienët mund të krijojnë universe – duke përfshirë edhe tonën – në laboratorë, sepse ata kanë inteligjencë “Zoti”.

  • Fizikani i Harvardit Avi Loeb beson se alienët janë qenie super-inteligjente
  • Ata mund të kenë teknologji për të krijuar universet e foshnjave në laboratorë 

Fizikani i Harvardit në një mision për të provuar ekzistencën e jetës aliene  beson se qytetërimet ultra të avancuara mund të kenë tashmë aftësinë për të krijuar ‘universet e foshnjave në një laborator’.

Avi Loeb – ish-kryetar i departamentit të astronomisë në Harvard – tha se këto krijesa mund të jenë edhe përgjegjëse për universin tonë .

Profesor Loeb – i cili ka bërë teori të egra spekulative në të kaluarën – aktualisht po studion qindra fragmente të vogla metalike të gjetura nga një objekt ndëryjor që u përplas në Oqeanin Paqësor dhe do të publikojë gjetjet e tij brenda javësh.

Ai shpjegoi për Fox News  se një qytetërim që është miliona vjet më i avancuar se ne mund të ketë zhvilluar një kuptim të ‘si të unifikojmë mekanikën kuantike dhe gravitetin’.

Kjo, teorizoi ai, mund të rikrijonte kushtet kozmike që krijuan ekzistencën e tij.

Nocioni i krijimit të jetës në një laborator mund të tingëllojë i çmendur për shumicën, por shkencëtarët kanë krijuar organizma njëqelizore më parë, dhe Loeb tha se kjo është “një cilësi që ne ia caktojmë Zotit në tekstet fetare”.

Megjithatë, shumë astronomë janë ‘të sëmurë’ nga pretendimet e egra të Loeb-it që po ‘ndotin shkencën e mirë’.Loeb ka bërë tituj për vite me radhë, duke filluar me teorinë e tij se vizitori ndëryjor Oumuamua në vitin 2017 ishte një zanat alien – diçka që u tall ose u kritikua nga shumica e shkencëtarëve të zakonshëm.

Në qershor, ai kreu një zhytje në Oqeanin Paqësor në brigjet e Papua Guinesë së Re për të rikuperuar fragmente të meteorit IM1 që u shpërbë në janar 2014, të cilat ai beson se janë mbetje nga një anije aliene.

Por astrofizikani i Universitetit Shtetëror të Arizonës, Steve Desch, i tha New York Times: “Po ndot shkencën e mirë – duke ngatërruar shkencën e mirë që bëjmë me këtë sensacionalizëm qesharak dhe duke thithur të gjithë oksigjenin nga dhoma”.

Rezultati nuk po e ndalon Loeb-in të kërkojë përgjigje, megjithatë, të cilat ai premton se do të zbulohen në shtator.

Ndërkohë, ai po ndan teoritë e tij, duke përfshirë edhe këtë për qytetërimet super-inteligjente. 

“Një qytetërim shkencor shumë i avancuar është një përafrim i mirë me Zotin,” tha Loeb për Fox News . 

“Imagjinoni një banor të shpellës duke vizituar qytetin e Nju Jorkut dhe duke parë të gjitha pajisjet e teknologjisë për sa i përket dritave që shfaqen si një mrekulli për banorin e shpellës.” 

Loeb ka deklaruar prej kohësh se universet e foshnjave mund të krijohen në laboratorë, gjë që është e mundur vetëm me teknologjitë e gravitetit kuantik, një kombinim i dy shtyllave të fizikës moderne: mekanikës kuantike dhe gravitetit.

Mekanika kuantike është dega e studimit shkencor që kërkon të shpjegojë dhe të vendosë rregulla se si sillen grimcat më të vogla se atomi.

Së bashku, shtyllat ofrojnë një përshkrim të qëndrueshëm dhe të plotë të natyrës së gravitetit në një nivel kuantik dhe na ndihmojnë të kuptojmë sjelljen e universit në nivelin e tij më themelor.

Në një shkrim për Scientific America , Loeb shkroi: ‘Ne nuk posedojmë një teori parashikuese që kombinon dy shtyllat e fizikës moderne.

“Por një qytetërim më i avancuar mund ta ketë arritur këtë arritje dhe të zotëronte teknologjinë e krijimit të universeve të foshnjave,” shkroi ai.

Gjatë intervistës me Fox News, Loeb tha se është “arrogante nga ne të mendojmë se jemi vetëm”, ​​duke marrë parasysh se ka “dhjetëra miliarda planetë vetëm në galaktikën e Rrugës së Qumështit dhe qindra miliarda galaktika si Rruga e Qumështit në vëllimi i vëzhgueshëm i universit.’

“Ndoshta të vëresh një fqinj do të jetë një thirrje zgjimi që do të na bashkojë,” tha Loeb, duke folur për njerëzimin në tërësi. 

“Mund të ketë shumë më tepër fqinjë që janë shumë më të arrirë se ne dhe ne mund të mësojmë prej tyre. 

“Pra, shpresa ime është se do ta sjellë njerëzimin në një vend më të mirë në të ardhmen afatgjatë.”