Pse alienet kanë qenë kaq aktiv kohët e fundit?


Pilotët po raportojnë gjerësisht pamjet e ufo-ve gjatë fluturimeve. Ndërhyrje ka edhe në punën e sinoptikanëve.

Organizata ndërkombëtare ufologjike MUFON prezantoi rezultatet e informacionit të mbledhur për vitin 2023 mbi pamjet e UFO-ve. Kur shqyrtohet aviacioni civil, më shumë se 1400 mesazhe u morën nga pilotët e aeroplanëve të cilët raportuan shikime të objekteve fluturuese të paidentifikuara gjatë fluturimeve. Për më tepër, sinoptikanët po përpiqen të kuptojnë se çfarë po fluturon sipër tyre.

Në vitin 2023, organizata mori më shumë se 1400 mesazhe nga pilotët në mbarë botën. Si rregull, këta janë specialistë me përvojë, të cilët ndoshta kanë parë avionë të tjerë, zogj dhe objekte të tjera “të njohura” në qiell më shumë se një herë. Pra, midis këtyre leximeve përqindja e UFO-ve të vërteta është shumë më e lartë se në përgjithësi nga të gjithë vëzhguesit. Prandaj, ufologët, para së gjithash, përpiqen të kontrollojnë dhe vlerësojnë këtë shtresë incidentesh, në një nivel me ato të regjistruara nga ushtria.

Në kontratë në shifrën prej 1400 mesazhesh për vitin kalendarik 2023, vetëm 760 prova të tilla janë marrë nga pilotët në vitin 2021, dhe rreth 840 në vitin 2022. Një kërcim i mprehtë i vëzhgimeve të regjistruara sugjeron se incidentet e UFO-ve nuk po pakësohen, por përkundrazi. duket se ata po monitorojnë nga afër njerëzimin.

Megjithatë, ndonjëherë “kurioziteti” i tyre ndërhyn seriozisht në jetën tonë të përditshme. Pra, në Indi, Kinë, Kanada, SHBA, Rusi, Japoni, Korenë e Jugut, Australi, Angli, Francë, Gjermani, Itali, Iran, Nigeri, Argjentinë, Egjipt, Turqi, Uruguai dhe vende të tjera të botës vitet e fundit për shkak të Oraret e fluturimeve të UFO-ve u ndërprenë shumë herë.

Pilotët po raportojnë gjerësisht pamjet e UFO-ve gjatë fluturimeve. Ndërhyrje ka edhe në punën e sinoptikanëve. Pse alienet kane qene kaq aktiv kohet e fundit? 2
Pilotët dhe pasagjerët e aeroplanit vëzhgojnë UFO-t pothuajse çdo ditë.

Dhe në vitin 2023, pesë incidente pothuajse përfunduan në tragjedi për shkak të rrezikut të një përplasjeje midis një avioni civil dhe një mjeti fluturues të paidentifikuar. Më e rëndësishmja prej tyre ndodhi në Çikago kur tre UFO të bardha bllokuan rrugën e avionit teksa i afrohej qytetit.

Kërkimet në qendrën e fluturimit nga dy pilotët nuk dhanë asnjë rezultat. Ata raportuan se tre objekte ishin bashkuar në një formacion të madh trekëndor me gjashtë drita blu të ndezura. E gjithë kjo strukturë ndodhej përgjatë rrugës për në aeroport.

Pilotëve iu desh të ndryshonin itinerarin e fluturimit dhe të bënin dy kalime shtesë, pasi UFO-t vazhduan t’i ndiqnin dhe të “parandalonin” uljen në Çikago. Specialistët e vendosur në qendrën e fluturimeve vunë re lëvizjen e papritur të objektit të paidentifikuar, sikur ai të mos fluturonte, por të teleportonte në një distancë të shkurtër përpara avionit. Një incident i ngjashëm ndodhi në Bangalore, ku një UFO pengoi gjithashtu një avion civil të ulej.

https://twitter.com/i/status/1752333802930610298

Përkundër faktit se në shumicën e rasteve objektet fluturuese të paidentifikuara nuk vijnë brenda distancës së rrezikshme të avionit, numri prej 1400 shikimesh në vit është mbresëlënës. Ndoshta ata po përpiqen t’u përcjellin diçka njerëzve? Apo thjesht ndjekin zhvillimin e teknologjive tona?

Për shembull, interesi i të huajve në objektet ushtarake dhe bërthamore shpjegohet me tendencën e rrezikshme të njerëzimit për të nisur konflikte ushtarake, por çfarë mund të duan ata nga aviacioni civil?

UFO-t po shihen gjithnjë e më shpesh nga aeroplanët.
UFO-t po shihen gjithnjë e më shpesh nga aeroplanët.

Në janar 2024, tashmë janë marrë 216 mesazhe nga pilotët. Kulmi i shikimeve ndodhi më 19-21 janar, kur më shumë se 80 UFO të ndryshme u panë nga pilotët e linjave ajrore mbi Australi, SHBA dhe Kanada. Nuk mund të mos mendoni, pse do të ishte kjo?

Shikimet nga parashikuesit e motit

Më 20 janar 2024, parashikuesit e motit të Teksasit dhanë alarmin: sistemet e tyre të radarëve zbuluan një front stuhie, të përgatitur për shi ose borë, por asgjë nuk ndodhi.

“Më 20 janar, Shërbimi Kombëtar i Motit (NWS) në Fort Worth raportoi se sistemet e tij të radarit kishin zbuluar diçka të pazakontë në zonë. Videoja me lëvizje të ngadaltë tregon një pikëz të hollë dhe të zgjatur që kalon mbi Dallas-Fort Worth, por nuk kishte shi.

Radari i shërbimit të motit të Teksasit ishte i lidhur me shërbime të specializuara, prandaj, parashikuesit e motit dyshojnë se diçka nuk është në rregull dhe mendojnë për ushtrinë. 

Për ufologjinë, gjëja kryesore në UFO-t është, natyrisht, vetë vëzhgimi i pllakave të pjatave – në mënyrë që më vonë ata të mund të vizatojnë diagramet e tyre dhe të hamendësojnë se nga kanë ardhur alienët. Por për teoricienët e konspiracionit, të gjitha këto detaje janë dytësore. Gjëja kryesore është një ndryshim në natyrën e pajisjeve dhe me sa duket ka disi shumë UFO të mëdha dhe ata filluan të fluturojnë ulët, në lartësi 3-6 milje.

Ekziston një mendim se UFO-t bëhen gjithmonë aktive përpara fatkeqësive në shkallë të gjerë ose konflikteve serioze. Duke qenë se të dhënat e mbikqyrjes po kryhen në të gjithë botën, është e vështirë të parashikohet se çfarë po e shkakton saktësisht, megjithëse duket se jashtëtokësorët po vazhdojnë disa përgatitje në shkallë të gjerë për diçka