Pse gjumi u arratis?Gina Xhaferaj


Pse gjumi u arratis?

Pse zemra m’u ligështua

Pse qepallat s’i merr gjumi?

Sot mu duk se erdhi rinia

Po riçel guri dhe druri.

Pse pranvera m’u bë dimër?

Pse shtëpia m’u ftoh fare

Edhe dita nxiu ditën

Ëndrra ime mori male.

Pse dhe hapi m’u vonua?

Sikur jeta më mbaroi

Pse kjo rrugë u ngushtua?

Përse lulet s’kanë më aromë?

Zogjtë në çerdhe s’cicërojnë.

Dy akrepë ndalën te ora.

Lotin më nuk po çurgon

Dallandyshja mblodhi hapin.

Jeta shkon si gurë në male.

Gjuha kocka s’ka kocka thyen

Mania është gjë e madhe.

Mjerë ai që e ka kaluar.

Në cdo hap u dashka siguri.

Mania ta ngatërron largësinë

Të mohon fjalët e thëna

Jeto o jetë ske drejtësi.