Pse ke frikë nga e vërteta-Nexhat Nallbati


Ti se hoqe maskën asnjëherë,
O hipokrit , o njeri i mjerë,
Ti këtë s’e bëre dot kurrë,
Sepse pa të mbeteshe pa punë.

Ti nuk mund të jesh kurë vetvetja,
Sepse ke frikë nga e e vërteta,
Hipokrit ke lindur, i tillë do përfundosh,
Maska nga surati kurrë s’tu hoq.

Maskën askush s’duhet t’a përdorë,
Por ti je i veçantë,me të ke lidhur kurorë,
Kondravers tipik,i rrallë në mendime !
Veten tënde tregove me lëvizje dhe veprime.

Si s’të vrau vetëm njëherë ndërgjegja?!
Për gabimet e shumta dhe fajet e rënda,
Por tek ty kjo s’mund të ndodhë kurrë !
Sepse ti je i pacipë, je fare i pafytyrë.