Pse NASA pohoi se qytetërimi jashtëtokësor ekzistonte miliona vite më parë?


Pse NASA pohon se qytetërimi jashtëtokësor ekzistonin miliona vite më parë?

1.

V.Verma shkruan se:hipotezë e pranuar gjerësisht në historinë alternative është se një racë tipike humanoide ekzistonte para dhe pas Përmbytjes së Madhe që i dha formë qytetërimit në Tokë. Qenie të tilla përmenden në Dhiatën e Vjetër në Bibël si “engjëj të rënë” dhe në literaturën sumeriane quhen ” Anunnaki” Duke parë në të kaluarën, një grup shkencëtarësh me reputacion publikuan një studim që hetonte një qytetërim inteligjent dhe industrial që mund të ketë ekzistuar në planetin Tokë miliona vjet më parë.

2.

Vijon më tej po ky shkrim:

Do të duheshin vetëm 10,000 vjet që prania njerëzore të zhdukej nga planeti i cili është kaq i shkurtër në krahasim me moshën e Tokës. Nëse do të ekzistonte një qytetërim i tillë, gjurmët nuk do të ishin aq evidente – duke marrë parasysh se më shumë se 4 miliardë vjet Tokë përbëjnë një gamë mjaft të gjerë për evolucionin (dhe shkatërrimin) e jetës inteligjente. Emri i punimit është një referencë “Doctor Who” për zvarranikët-humanoidë të njohur si Silurianët, të cilët në shfaqjen e kultit të fantashkencës dikur ishin pjesë e një qytetërimi të përparuar në Tokë gjatë periudhës Siluriane (rreth 400 milionë vjet më parë) .

Hulumtimi u ngrit nga një vizitë e fizikanit Adam Frank në Institutin Goddard të NASA-s për të folur me shkencëtarin Gavin Schmidt. Frank ishte i interesuar të studionte nëse ndonjë qytetërim industrial që lind në një planet tjetër, nëpërmjet aktivitetit të tij, do të nxisë versionin e tyre të një ndryshimi klimatik.

Por Schmidt bëri një pyetje tjetër: “Si e dini se ne jemi e vetmja herë që ka pasur një qytetërim në planetin tonë?”Ideja duket e pabesueshme për një shkencëtar, por nuk është kështu, të paktën jo si diçka që nuk meriton të hetohet dhe që mund të përjashtohet që në fillim. Në vend që të diskutonin për alienët, shkencëtarët u futën në një diskutim rreth mbetjeve të mundshme të një qytetërimi të lashtë.

3.

Të dhënat gjeologjike nuk shkojnë prapa asaj që quhet periudha Kuaternare 2.6 milionë vjet më parë. Për shembull, shtrirja më e vjetër në shkallë të gjerë e sipërfaqes antike shtrihet në shkretëtirën e Negevit. Është 1.8 milionë vjet i vjetër dhe sipërfaqet më të vjetra janë kryesisht të dukshme në prerje tërthore përmes diçkaje si faqe shkëmbi ose prerje shkëmbi. Kthehu shumë më larg se Kuaternari dhe gjithçka u kthye dhe u bë pluhur. Vlen të përmendet në këtë fazë se pjesa e jetës që fosilizohet është jashtëzakonisht e vogël dhe “ndryshon gjerësisht në funksion të kohës, habitatit dhe shkallës së indeve të buta kundrejt guaskave ose kockave të forta…për të gjithë dinosaurët që kanë jetuar ndonjëherë, ka vetëm disa mijëra ekzemplarë pothuajse të plotë, ose në mënyrë ekuivalente vetëm një pjesë e vogël e kafshëve individuale në mijëra takson në 100,000 vjet.”

Ka të ngjarë, për shembull, që nëse Homo sapiens do të zhdukej sot, në disa milionë vjet nuk do të kishte të dhëna fosile të specieve tona. Qytetërimi ynë industrial ka zgjatur vetëm për 300 vjet, dhe mund të mos zgjasë shumë më gjatë. Pra, nuk është e pabesueshme që një shpërthim qytetërues mund të ketë ekzistuar gjatë një periudhe të ngjashme kohore në të kaluarën, dhe 500 vjet apo më shumë, në krahasim me një dritare prej miliarda vjetësh, nuk janë asgjë.

Artikujt teknikë dhe fosilet nuk janë të besueshme. Megjithatë, Franck dhe Schmidt vunë në dukje se ka diçka me të cilën mund të hiqet kalimi i qindra miliona viteve, “gjurmuesit fiziko-kimikë për qytetërimet e mëparshme industriale”, domethënë ndryshime anormale në kimikatet e gjetura në të dhënat gjeologjike që tregojnë diçka. ndodh e çuditshme.

Për shembull, nëse marrim parasysh epokën tonë, Antropocenin, kemi elementë të rrallë të tokës që përdoren në kompjuterë, sasi masive të plehrave që përdoren për bujqësi, rrezatimi që rezulton nga reaktorët bërthamorë dhe testet e bombave, plastika që përmbyt oqeanin dhe një sasi masive. rritja e karbonit atmosferik. Të gjitha këto gjëra mund të jenë të dukshme për shkencëtarët kur ata shikojnë kiminë e epokave të kaluara. Dhe ka disa “mistere” në të dhënat gjeologjike që mund të jenë kandidatë për “hipotezën Siluriane”. Për shembull, gjatë eocenit (56-34 milion vjet më parë), pati një numër “ngjarjesh hipertermale” të karakterizuara nga “ekskursione të rëndësishme negative të izotopeve të karbonit, ngrohje dhe norma relativisht të larta të sedimentimit të nxitura nga rritja e inputit terrigjen” dhe kushtet e Arktikut. duke treguar “dëshmi të ngrohjes, kripësi më të ulët dhe anoksi më të madhe”, të cilat janë quajtur së bashku ELMOs: “Shtresat eocenike me origjinë misterioze”.

Natyrisht, shkencëtarët duhet të analizojnë rastet për të përcaktuar nëse këto anomali janë shkaktuar nga ngjarje natyrore, që është padyshim hipoteza më e mundshme. Puna, nga ana tjetër, mund të shërbejë për të aplikuar modele në planetë të tjerë në të cilët qytetërimet mund të kenë ekzistuar në kohë të largëta, siç është rasti i Marsit, i cili në një moment të ekzistencës së tij kishte shumë ujë.

4.

Në vitin 2014, NASA botoi një libër të titulluar ” arkeologjia,antropologjia dhe Nderyjore: “, i cili konsideron ndërhyrjen jashtëtokësore në historinë njerëzore. Ai vë në dukje mundësinë që disa përshkrime të artit shkëmbor në Tokë mund të jenë me origjinë aliene. Është redaktuar nga Douglas Vakoch, Drejtor i Kërkimit për Inteligjencën Jashtëtokësore (SETI).

Douglas Vakoch, nga ana e tij, i referohet vështirësive që mund të lindin si rezultat i kontaktit të parë me një qytetërim jashtëtokësor.

“Nëse një sinjal radio zbulohet në një eksperiment modern SETI, ne mund ta dimë mirë se ekziston një inteligjencë tjetër, por nuk e dimë se çfarë thonë ata. Çdo luhatje e shpejtë dhe e pasur me informacione e koduar në sinjalet e radios mund të zbutet duke mbledhur sinjale të dobëta për periudha të gjata kohore, duke rritur shanset për zbulimin e këtyre sinjaleve, por duke humbur përmbajtjen që ato mbajnë në proces.

Edhe nëse zbulojmë një qytetërim që rrethon një nga fqinjët tanë më të afërt yjor, sinjalet e tij do të kenë përshkuar triliona milje, duke arritur në Tokë pas udhëtimeve për vite me radhë.

“Për të shkuar përtej zbulimit të thjeshtë të një inteligjence të tillë dhe për të pasur ndonjë shans realist për ta kuptuar atë, ne mund të përfitojmë shumë nga mësimet e nxjerra nga studiuesit që përballen me sfida të ngjashme në Tokë. Ashtu si arkeologët që rindërtojnë qytetërime të largëta përkohësisht nga prova fragmentare, studiuesit e SETI-t do të pritet të rindërtojnë qytetërime të largëta të ndara prej nesh nga hapësirat e mëdha të hapësirës dhe kohës. Dhe ashtu si antropologët, të cilët përpiqen të kuptojnë kulturat e tjera pavarësisht nga dallimet në gjuhë dhe zakonet shoqërore, ndërsa ne përpiqemi të deshifrojmë dhe interpretojmë mesazhet jashtëtokësore, do të na kërkohet të kuptojmë mendësinë e një specieje që është rrënjësisht Tjetër.

Në faqen 272, Vakoch shkruan për dëshirueshmërinë e vendosjes së komunikimit simbolik/gjuhësor me ETI. Është e dobishme të shqyrtojmë disa paralele nga ekzistenca njerëzore që paraqesin probleme për ne sot. Një prej tyre është “arti shkëmbor”, i cili përbëhet nga modele ose forma të prera në shkëmb mijëra vjet më parë. Gdhendje të tilla të lashta guri mund të gjenden në shumë vende, dhe shembulli (siç tregohet më lart) është nga Doddington Moor, Northumbria, Angli. Mund të themi pak, në mos asgjë, për atë që nënkuptojnë këto modele, pse u prenë në shkëmbinj ose kush i krijoi ato. Për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, ato mund të jenë bërë nga të huajt. Nëse nuk gjejmë një interpretim të lexueshëm të tyre të prodhuar në kohën kur janë bërë, nuk do të jemi kurrë në gjendje të themi me siguri se çfarë kuptimi kanë modelet.