Pse nuk po flitet kush ishin pellazgët-Feri Arifi


PSE NUK PO FLITET KUSH ISHIN PELLAZGËT

Paraprakisht secili nga shqiptarët e dinë se ne ishim ata pellazget hynorë, dhe vet duhet të pohojmë se, vendbanimet prehistorike ato antike në territoret tona të banuara nga paraardhësit e shqiptarëve janë nga antikiteti që ishim si Kontinent në vete pastaj Ilirinë e Jugut, Dardani, Paioni, Maqedoni Thraki, Daki, dhe Epir, ishin tonat deri në Egjiptin e sotem. Ne ishim shumicë apsolute gjithkund por edhe në vende të larta dhe kontrollonim rrugëkalimet në luginat e lumenjve, grykat dhe qafat strategjike, që njerzit të rrugtojnë të Lirë. A ishim themelusit e botës po po po.