Pse Shqiptarët nuk po mirren vesh për një histori të unifikume dhe të njejtë, por njëri shkrun ndryshe e tjetri ndryshe, ku qëndron shkaku!


Feri Arifi

Pse Shqiptarët nuk po mirren vesh për një histori të unifikume dhe të njejtë, por njëri shkrun ndryshe e tjetri ndryshe, ku qëndron shkaku!

A do të jemi ata që historia jonë do të zbardhet dhe do të thuhet e verteta, apo vendi do të bëhet copa copë me shkrimet tona që do të shkruajm çdo send që na vie ne mend e dëshirojm. Fenomene këto që duhet ndalen nga shteti.

Faqe 471: Illyricum është emri i vendit në të cilin banonin ilirët, të cilët në të vërtetë kishin prejardhje nga Thraka ose kishin lidhje me ta, e nëse Straboni, ishte i qmendur, që thonte se thraket e daket dhe Iliriku flasin një gjuhë domethënë: e gjithë toka bregdetare në anën lindore të detit Adriatik dhe ishujt që i përkasin. Në kohët më të hershme përfshihej edhe Maqedonia ishin Iliri.

About Post Author