Punonjësi i NASA-s dëshmoi një UFO që rri pezull mbi astronautët e Apollo 15 në një transmetim sekret të hënës


Ky transmetim sekret i Hënës thotë: Ishte dikush (UFO) në Hënë që rri pezull mbi astronautët e NASA-s Apollo 15.

Ekziston një histori e patreguar e ish-zjarrfikësit të NASA-s, i cili dëshmoi se ishte dëshmitar i një UFO që rri pezull mbi astronautët në një transmetim sekret, duke qenë në vendin e gabuar në kohën e duhur. Kjo dëshmi u soll për publikun nga dy studiues, BJ Booth dhe Eileen Nesbitt, të cilët mund të jenë ose jo më me ne. Punonjësi i NASA-s, i cili ishte dëshmitar i këtij incidenti, filloi të punonte për agjencinë hapësinore amerikane në vitin 1958 si roje sigurie në Wayside në Houston, Teksas.
Ngjarja u dëshmua nga punonjësi i NASA-s, detyra e të cilit ishte të siguronte që të gjitha standardet e sigurisë nga zjarri, pajisjet dhe rrugët e shpëtimit të ishin gjithmonë në vend dhe funksionale. Si pjesë e detyrës së tyre, ai dhe shokët e tij zjarrfikës ishin në gjendje të hynin në ndërtesat e ruajtura në Qendrën Hapësinore Johnson, duke i lejuar ata të shikonin artikuj që mund të përkufizoheshin vetëm si “Top Sekret” në shumë raste. Gjatë një prej këtyre inspektimeve periodike të sigurisë, punonjësi anonim i NASA-s dhe një zjarrfikës tjetër vëzhguan një ngjarje të pabesueshme gjatë Misionit të Hënës Apollo 15.

Apollo 15 ishte misioni i nëntë me ekuipazh dhe i katërti që u ul në Hënë në historinë e misioneve të programit të drejtuar nga hapësinor në SHBA. Kur misioni i parë u ul në Hënë, ai kaloi më shumë kohë atje sesa misionet e mëparshme dhe vuri një theks më të madh në eksplorimin shkencor. Ishte në Apollo 15 që automjeti Lunar Roving u vu për herë të parë në punë.
Misioni filloi më 26 korrik dhe përfundoi më 7 gusht, me eksplorimin e sipërfaqes hënore që u zhvillua midis 30 korrikut dhe 2 gushtit. Komandanti David Scott dhe piloti i modulit hënor James Irwin zbarkuan pranë Hadley Rille dhe eksploruan zonën lokale duke përdorur roverin, duke i lejuar ata për të udhëtuar më larg nga moduli hënor sesa ishte e mundur në misionet e mëparshme. Ata kaluan 18 orë e 37 minuta në sipërfaqen e Hënës në aktivitetin jashtë automjetit (EVA) dhe mblodhën 170 paund (77 kg) material sipërfaqësor.

Këta tre astronautë janë ekuipazhi kryesor i misionit të uljes hënore Apollo 15. Ata janë, nga e majta në të djathtë, David R. Scott, komandant;  Alfred M. Worden , pilot i modulit komandues; dhe James B. Irwin, pilot i modulit hënor. Stema e Apollo 15 është në sfond. Kredia e imazhit: NASA
Vlerësohet se rreth 380 personel ishin pjesë e departamentit të zjarrit të Qendrës së Manned Spacecraft kur Fireman mbërriti për herë të parë. Mandati i tij në NASA zgjati mbi 26 vjet, por ai kurrë nuk ishte dëshmitar i një punonjësi të ankohej për sigurinë e rreptë të agjencisë. “Edhe në vitet e mëvonshme, mbajta kontakte me disa nga miqtë e mi më të ngushtë, kur bisedat ktheheshin në çdo gjë për të cilën na thoshin të mos flisnim, gjithmonë ishte dikush që të na kujtonte se na kishin thënë të mos e diskutonim, edhe pas ne nuk ishim më atje, “tha Fireman.
Ish-punonjësi i NASA-s deklaroi se kishte disa incidente që ndodhën gjatë mandatit të tij dhe disa prej zjarrfikësve që i detyruan të mendonin se si qeveria nuk po tregonte gjithçka. Për shembull, në ndërtesën 1 në Qendrën Hapësinore Johnson, e cila ishte ndërtesa 2 kur ai filloi të punonte atje, pjesa më e madhe e qendrës veriore të katit të dytë ishte dhoma “kripto”.
Ai nuk e dinte se çfarë ndodhte në dhomë, por ata nuk u lejuan në dhomë në rrethana normale. Megjithatë, kur erdhi një alarm në Stacionin e Zjarrfikjes, ata iu përgjigjën dyshemesë së ndërtesës që u shfaq në panelin e lajmërimit në stacion. Një herë, rreth vitit 1964, ata iu përgjigjën ndërtesës 2 për të zbuluar se alarmi e kishte origjinën nga dhoma “kripto”.
Por dyert ishin të hapura, kështu që ata hynë për të ekzaminuar panelin e kontrollit të parëndësishëm. Ai shpjegoi: “I gjithë muri lindor ishte i mbuluar me foto të UFO-ve. Ndërsa mbaruam, oficeri në atë dhomë u kthye dhe na gjeti atje. Ai në fakt tërhoqi krahun e tij dhe e drejtoi drejt nesh përpara se të kërkonte të dinte pse kishim hyrë në atë dhomë.”
Më vonë, oficeri i armatosur tërhoqi armën e tij pasi Everett [D.] Shafer, një drejtues i Sigurisë së NASA-s garantoi për ta. Zjarrfikësi spekuloi se oficeri mund të ishte nga Forcat Ajrore. Ata patën një tjetër incident në të njëjtën dhomë në vitin 1968. Këtë herë, ai ishte në rregull që ata të hynin në dhomë. Por muret në të katër anët ishin foto-për-foto të UFO-ve dhe avionëve të tjerë me pamje shumë të çuditshme. Pasi mbaruan punën, z. Shafer dhe oficeri të dy u thanë që të mos flisnin me askënd për atë që vëzhgonin në atë dhomë. ( Shafer përmendet në këtë burim të NASA-s )
Më tej, sipas dëshmisë së një ish-zjarrfikësi të NASA-s, astronautët Scott dhe Irwin zbuluan se nuk ishin vetëm në Hënë ndërsa po studionin Hadley Rill. Ky informacion është marrë nga eksplorimi i kraterit nga astronautët. Më poshtë është dëshmia e tij .
Asgjë e pazakontë nuk ka ndodhur ndonjëherë në Misione, por gjatë një misioni të veçantë, ndodhi diçka kaq unike sa do ta kujtoja gjithmonë. Jim Baker dhe unë kishim bërë inspektimin rutinë të sigurisë gjatë një misioni [Apollo 15] të drejtuar në Hënë.
Ne hymë në dhomën e shikimit në fund të patrullës sonë, dhe siç ishte zakon, u ulëm në pjesën e pasme të dhomës për të shijuar një tub. Ne të dy pinim një llull dhe dhoma e shikimit lejonte duhanpirësit. Ne kishim qenë atje për jo më shumë se pesëmbëdhjetë minuta, mund të kishte kaluar më shumë, por dyshoj kur u hap dera e majtë e skenës dhe hynë disa, të paktën pesë nga administratorët e nivelit të lartë të Qendrës Hapësinore Johnson.
Uh, në fakt nuk quhej Qendra Hapësinore Johnson në atë kohë; përkundrazi emri ishte Qendra e Anijeve Hapësinore me njerëz. Gjithsesi, unë e di që një nga njerëzit ishte padyshim Chrome Dome, siç njiheshim me pandershmëri për ta quajtur Dr. Girth. Në atë kohë kisha flokë dhe më dukej qesharake t’i referohesha një prej mendjeve më të bukura që kishte vendi ynë me emërtimin “Kromi Dome”.
Pak përpara hyrjes së tyre në dhomën e shikimit, Xhimi dhe unë vumë re se teknikët në Dhomat e Kontrollit të Operacioneve të Misionit (MOCR) ishin ngritur dhe ishin larguar nga dhoma. Tani, kjo nuk është e pazakontë gjatë një EVA normale, por astronautët ishin në Hadley’s Rille. Ata nuk mund të shiheshin sepse ishin përtej buzës, poshtë në vetë Rille. Lunar Rover ishte rreth tridhjetë, ndoshta dyzet ose më shumë metra larg skajit, dhe kishte kamerën e përparme të majtë në vendin ku ishin zhdukur astronautët. Ju mund të dëgjonit zërat e astronautëve duke folur, por si në shumicën e dialogëve, ne nuk po i kushtonim vëmendje asaj që ata thoshin. Ne vumë re se teknikët u ngritën dhe u larguan nga ZKKK. Jim është ai që në fakt tha diçka për të.
“Duket sikur të gjithë kanë një bletë në mbulesën e tyre në të njëjtën kohë, apo jo?” “Me shumë mundësi pushimi i tyre i piskut dhe i drekës,” i ofrova. Pikërisht pasi bëra atë deklaratë, Dr. Gilruth hyri dhe disa të tjerë erdhën me të. Ata nuk shikuan prapa, thjesht shkuan në qendër të dhomës së shikimit dhe po flisnin të emocionuar mes tyre dhe po tregonin drejt ekranit të madh në të djathtë të ekranit kryesor në ZKKK.
Jim dhe unë më pas i kushtuam vëmendje asaj që ishte në ekran. Kishte një objekt mbi vendin ku astronautët supozohej të ishin në Hadley’s Rille, vetëm duke u pezulluar. Unë jam plotësisht pozitiv për të qenë një objekt; ishte e rrumbullakët, kishte një anë të shndritshme me një anë hije, me anën e hijes që përputhej me hijet në hënë, dhe megjithëse të gjitha pamjet video që vinin nga hëna dukeshin bardh e zi, ato në fakt mund të ishin me ngjyra. Ndriçimi i ashpër ishte ndoshta përgjegjës për iluzionin e bardhë e zi.
Gjithsesi, objekti filloi një lëvizje të ngadaltë nga ekrani majtas në ekranin djathtas. Kamera në pjesën e përparme të majtë të Rover-it ndoqi objektin ndërsa lëvizte ekranin djathtas. Së shpejti u bë e qartë se në fakt nuk po e lëvizte ekranin drejt, por po rrotullohej rreth Roverit.
Rover ka dy kamera të montuara në të. Një kamerë ishte montuar në pjesën e përparme të majtë dhe një në anën e pasme të djathtë. Ndërsa objekti doli në pamjen e pjesës së pasme të djathtë, ajo kamera e mori objektin dhe vazhdoi ta gjurmonte ndërsa qarkullonte, shumë ngadalë rreth Roverit. Më në fund arriti në pikën ku kamera e pasme e djathtë nuk mund ta ndiqte më, kështu që kamera e përparme e majtë e mori përsëri imazhin dhe e ndoqi atë atje ku ishte edhe një herë më lart, ku ishin Astronautët në Rille të Hadley-t.
Thashë diçka që na solli në vëmendjen e doktor Gilruth dhe të tjerëve. “Çfarë katrahure është kjo? Ajo që më bëri të shqiptoja atë frazë ishte, objekti u ngrit drejt dhe u largua nga sytë në më pak se një sekondë. Mund të ketë qenë më e gjatë, por më dukej sikur ishte zhdukur sa hap e mbyll sytë, por unë ende isha i vetëdijshëm se në të vërtetë kishte shkuar drejt lart.
Një nga burrat atje, unë ende mendoj se ishte Everette Shafer, u kthye dhe na pyeti se çfarë po bënim në dhomë, dhe ne u thamë se ishim atje për të inspektuar panelin e alarmit të zjarrit në pjesën e pasme të dhomës dhe për të marrë pushim tymi. Dhe të bëjmë një pyetje tonën. “Për çfarë dreqin bëhej fjalë?”
A mund të besoni se ata në të vërtetë na thanë se ishte një pikë vaji në lentet e kamerës në hënë? e vërteta! Tani, unë nuk jam budalla, megjithëse kam bërë disa budallallëqe në jetën time, si të martohesha herën e parë, por di një grumbull schlock kur e dëgjoj! Nuk ishte një pikë vaj, në asnjë mënyrë! Hapa gojën dhe thashë: “Nuk ka mundësi të jetë në lentet e kamerës në hënë. Temperatura do të ngrinte rënien e ngurtë.”
UFO që rri pezull pranë astronautëve? Astronauti David R. Scott, komandanti, duke qëndruar në shpatin e Hadley Delta, përdor një kamerë 70 mm gjatë aktivitetit ekstravetural të Apollo 15 (EVA) në sipërfaqen hënore. Kredia e imazhit:  NASA
Për të cilën njeriu që mbante hapësirën time në dorë, duke lexuar emrin tim, u përgjigj: “Dua të them se ishte një pikë vaj në lentet e kamerës në pjesën e pasme të atij ekrani.” Për të cilën ai tregoi. Mirë, ishte një vend i mirë për të mbyllur gojën dhe për të dalë nga dhoma e shikimit, por… Edhe një herë thashë diçka sepse siç e kam thënë më parë, nuk jam budalla!
“Nuk ka asnjë mënyrë që pikë vaji të jetë në ndonjë nga ato lente në pjesën e pasme të ekranit, për shkak të temperaturës. Nxehtësia është mjaft e lartë atje për të vënë zjarrin pikën e vajit. Kushdo që mbante distinktivin tim në dorë, thotë: “Nëse doni të ruani punën tuaj, do të dilni nga këtu dhe do të mbani gojën mbyllur për atë që ndodhi këtu. Jo për atë që pashë, jo për arsyen pse isha atje, thjesht dil dhe mbaj gojën mbyllur për atë që kishte ndodhur. U largova prej tij, u ktheva nga Xhimi dhe i thashë të shkojmë.
Kur dolëm nga dhoma, për habinë tonë, në dyer ishte Dick Nieber dhe Loring E. Williams nga siguria. Ata ishin po aq të befasuar kur na panë që dilnim nga dhoma, sa edhe ne kur i pamë ata duke qëndruar roje atje. Më tej, ata na thanë se Andrado dhe dy të tjerë ishin në dyert e pasme për të mbajtur persona të paautorizuar jashtë.
Pastaj ata na treguan historinë e tyre: Ata u tërhoqën nga patrulla e automjeteve dhe u thanë të shkonin menjëherë në IMCC dhe në dhomën e shikimit të MOCR në katin e dytë dhe të qëndronin roje deri në njoftimin e dytë. Atyre iu tha se absolutisht askush tjetër përveç doktor Gilruth dhe njerëzve që ishin me të nuk do të lejohej të hynte në dhomë. Nuk është çudi që qëndrimi ynë atje shqetësoi doktor Gilruth dhe të tjerët; ne nuk duhej të ishim atje.
Kur Nieber na pyeti se çfarë kishte ndodhur atje, ne u thamë se nuk mund ta diskutonim. Ata menduan se astronautët ishin vrarë. Kjo ishte ajo që qarkullonte mes tyre ndërsa ruanin dyert e dhomës së shikimit. Gabim! Po atë mbrëmje, u ula në makinën e shkrimit dhe shkrova gjithçka, kohën, datën, vendin dhe misionin, plus të gjithë emrat që mund të kujtoja se cilët ishin aty me të gjitha faktet në lidhje me incidentin, dhe i kërkova Jim Baker ta lexonte dhe firmos atë. E lexoi dhe e firmosi me kusht që t’i jepja një kopje të raportit. Shkova te kopjuesi dhe bëra gjashtë kopje të plota të raportit dhe i dhashë Xhimit njërën prej tyre.
Rastësisht, kur u kthyem në stacionin e zjarrit, Sgt. Thomas Walsh na kërkoi të vinim në zyrën e dispeçerit për të folur me të. Ai e mbylli derën dhe na tha se kishte marrë një telefonatë nga Shaferi, se pavarësisht se çfarë kishim parë apo dëgjuar në dhomën e shikimit, nuk duhej ta diskutonim fare me askënd, kurrë, sepse duhej të bënte. me Sigurinë Kombëtare. “Sigurimi Kombëtar mbi një pikë vaj në një objektiv kamerash?” Unë nuk mendoj!
Jim Baker vdiq në vitin 1983 nga një atak i papritur në zemër. Ai ishte dyzet e gjashtë dhe një nga miqtë e mi më të mirë dhe ne mblidheshim rregullisht në shtëpinë e tij, në dyqanin e tij të armëve për të diskutuar njerëz dhe gjëra të ndryshme. Herën e fundit që e pashë të gjallë, e pyeta nëse e kishte ende të fshehur raportin e tij dhe ai më tha se në fakt e kishte djegur kopjen e tij, por ia kishte dhënë një kopje një miku tjetër nga Virxhinia Perëndimore që e donte.
Dola në pension në 1979 dhe u transferova në Austin Texas. Unë isha një dispeçer sigurie për Bibliotekën Presidenciale të LBJ atje në Austin kur mora një telefonatë nga vajza e Jim, Amey, duke më thënë se babai i saj kishte vdekur herët atë mëngjes. Fjalët e fundit të Xhimit për mua, atje në dyqanin e tij të vogël të armëve ishin: “Ti me siguri ngrite ferrin mbi atë pikë vaji, por kishe të drejtë, ata ishin plot me mut dhe ti e dinte”.
Shtojca: 03-13-05
E kërkova kohët e fundit dhe ishte Apollo 15. Për disa arsye, kam humbur shënimet e mia origjinale të shkruara në IBM Selectric të vjetër të Departamentit të Zjarrfikësve të NASA-s. Megjithatë, më duhet të ritheksoj se nuk ishte film, ishte në kohë reale dhe ne e pamë incidentin ashtu siç ndodhi në ekranin e madh në ZKKK në katin e dytë në ndërtesën 30, i njohur ndryshe si Qendra e Kontrollit të Operacioneve të Misionit.
Ne ishim ndalur në dhomën e shikimit për të kontrolluar panelin e vogël të zjarrit në pjesën e pasme të dhomës dhe më pas u ulëm për të tymosur tubacionet tona. Kishim qenë aty rreth pesëmbëdhjetë minuta kur hynë Dr. Gilruth dhe rreth pesë burra të tjerë. Ata as nuk e dinin që ne ishim në dhomë derisa objekti u ngrit drejt, pasi kishte rrethuar Lunar Rover.
Siç thashë, ishte Fluturimi ku astronautët kishin zbritur afër Hadley’s Rille, dhe kur ndodhi incidenti, ata ishin jashtë syve mbi buzë, në Rille. Sipas njohurive të mia, kjo është ajo që u tha nga mediat. Mirëpo, kur u kthyem në Stacionin e Zjarrfikjes, askush nuk e kishte parë objektin dhe Sgt. Thomas Walsh na kishte marrë në zyrën e Dispeçerëve dhe na tha se kishte marrë një telefonatë nga Everette Shafer, Sigurimi i NASA-s, duke i thënë që të na informonte për betimet që kishim nënshkruar në lidhje me Sigurinë Kombëtare dhe gjobat e lidhura me shkeljen e ligjit.