Pusht-etarët-Robert Shkurti


Ata kanë hartën e Shqipërisë

shpalosur mbi tryezë buke.

Me lapsa, vizore dhe kompasë

venë viza e rrathë mbi male.

Nga ana tjetër shumë të vobektë

mbi tryezë një pjatë pothuaj bosh,

gënjejnë veten mëngjes dhe darkë,

urinë ta shuajnë me një pjatë kos.

Shqipëria u ngjan një e përdalë

ngulin dhëmbët fort të babëzitur

mbi gjoks, pubis, bythë edhe shalë

si demat prej zekthit hazdisur.

Të tjerëve që janë vocrrakë

Shqipëria u ngjan njerkë e Hirushes.

Natën n’errësirë seç trembin gratë,

si dordolecë në mes të fushës.

Dhe babëzia nuk ka të sosur

nga pusht-etarët rrënjëngulur

mëndjen vetëm për tu dhjamosur

veç pjellin taksa për të leckosur.