Pushtetari-Petraq Pali


Me një dege limoni ne duar

Dhe ne koke një kurore ulliri

Me gjethe dafine mbuluar

Improvizova

Te krijoj një imazh

Te

Vdekjes

E pa skrupullit

Te

“Pronarit te ri te tokës”

Se uzurpuar

Te fituar padrejtësisht

Nga

Amullia e mjegullt

E

Pushteteve

Te “shkerdhatokracise”

Ku u be

“morashi”

Zengjin

I legjitimuar

Me cerfitikate Pronesie

Ne duar

Me “hipoteke”

Te pa paguar

E do percillet

Si mbret

Duke kuseruar

Mbi gjakun

Djersen

E

Atij qe bleu

Punoi

Krasiti

Plehroi ujiti

Punoi ne shekujt

Bacete

Ne token e vet

Ne token e gjyshit, stergjyshit

Ne vargun e gjate

Te kortezise

Mortore me qirinj ne duar

Me lule limoni

Mbeshtjellur

Me kurora ulliri mbi koke

Thurur

Si mbreter

Kusare

Pronare

Zengjine

Te rinj

Qe

Pa djeristur

Vjelin

Lyen me vaj

Ulliri

Lekuren e reshkur

Nder shekuj

Te varferise se trasheguar

Ata

Qe per nje dite

Me nje ligj

Famekeq

Percillen

Si mbreter

Me lule limoni

Kurore me gjethe ulliri

Mbi arkivol

Gjethe bistuj dafine

Pa pasur as ullinj

As limon

As Dafine

Kurrgjë

Vetem nje “dhurate”

Nga

Kusaria e përditshme

“Certifikatë”

Kuserie….

Dhe nje testament

Lene me pas

Per trashëgimtarët

E prones grabitur.

Cerfitika

Ka vlera

Te mëdha

Per “mbretër”

Pa kurore….

Se Ligji

E mbron,

Kusarin

Dhe i mohon te drejtën

Pronarit….

Dhe ne Voreza

Mbi pllakën e varrit

Shkruhet

Me shkronaj te zeza

Ky epitaf:

Morrashi

Do ngelet

MORASH !