Puthja ka festë..??Natasha Ilia


Për puthjen vargje kam shkruar,

Puthja dje ish e ndaluar..

Sot puthen në rrugë e parqe..

buzë,në sy e faqe….

Puthja është e shenjtë,

Ajo bashkon njerinë ,

Ne brezi i vjetër pak dimë..

Shumë s’njohën dashurinë…

Atëherë qej e vyer shumë,

Puthja e parë linte pa gjumë,

Tani puthja është e modës ..

Puthen në sy të botës….

Dhe unë s’dija..që kish festë..

Po e mësova duke shkruar…

Dhe gjithmonë i shkruaj vjershë

Puthjes që shpirtra ka përvëluar..

Shumë putheshin fshehur..

Se mos i shihte njeri..

Puthja i kishte dehur…

E para ishte magji..

Puthja frymëzon poet/poete..

Vargu i tyre bëhet dete..

Puthja u shënjtëroftë

Zoti gjithmonë e bekoftë…

Po e deshe një njeri..

Puthe në sy,faqe, gushë..

Fali veç lumturi…

Ëmbëlsi jepi në buzë……!!?

Natasha Ilia Greqi

E drejta e autores rezervuar!!