Puthje mbi xham:Nga Sherife Allko


Puthje mbi xham

Ti ulesh t’më puthësh buzët e mia përtej xhamit të mjegullt,

Në ishullin e bardhē më të bekuarin .

Zemra ime ka frikë nga harresa e së nesërmes .

digjet shpirti nga trishtimi ,

Lotët më rrjedhin në fytyrë si pikëllim dhe dëshpërim .

Unë duhet të jem në gjendje të fluturoj, për të arritur tek ty,

Për të qënë nē gjendje të më prekni .

Unë shoh kuptimin e vërtetë për ta parë botën ndryshe .

Më mëso yllin e veriut për të shkurtuar,

rrugën e ardhjes tek ti ,të ngrihem si tym .

Bëhu shkëmbi im dhe fjala ime e parë .

Bëhu flladi i erës që më lëndoi .

Mos e zgjo më,një stuhi me mua .

Le ta bëjmē të përjetshme dashurinë tonë me heshtjen tonē .

Le ti ndjejmë shkëndijat e saj .

Depërto përmes xhamit të mbuluar nga mjegulla,

Për të marrë puthjen që ëndërron .