PUTHJEN TA JEP ME FAJDE


KRISTO. ÇIPA

Dëgjoj gjëmime vjeshte tani që rrëmuja e bukur po kthehet në heshtje. Ngulemi në botën e vargjeve për të mbushur boshllëkun.

PUTHJEN TA JEP ME FAJDE

Ku ta mbështet kokën

Ike jastëk gjoksi

Do rrotulloj botën

Po ku t’ja gjej boshtin?

Shkave si ylli,më le

Ike reve ergjele

Si u tret behari

Nën shtiza shikimi

Zjarri qe kumbari

Dëshmitar ish ylli

Lumi flinte tutje

Unë puthja, ti ndukje

Nën dete rënkimi

Më shkrije si borën

Unë zbardhja ankimin

Ti vazhdoje lojën

Lojën ndjenja vdekur

Ngrirë ëndja si hekur

Unë me frymë të ngjallja

Mike lazarjane

Më thoshte bajamja

Është bërë evropjane

Dhe puthjen e ve

Ta jep me fajde

O ju netë vere!

Të motit që jemi

Pse u bëtë gëlqere

Vesën ku e keni?

Yjet vet u thanë

Kur me të më panë

Si përtim mëngjezi

Unë dola në pritë

Ti shkove tek benci

As mi ngrite sytë

Si mjegull më humbi

S’ishim parë gjëkundi

Moj dashuri vrarë

Sytë mos t’i pafsha

Gjithë këtë behar

Pse e bëre hasha?

Sytë s’të kanë qerpik

Trëndafil plastik

Është gusht e shi po bie

S’më ka më SEVDAJA shije

About Post Author