Që mbaron kështu…Ligor Stafa


Fotografoj murin e rrëzuar. Përse ndiej

ca hapa njerëzish sintetikë?

Duhet të jenë

ata të fundit. Heronjtë e rinj.

Nga brendësia e këmishave të tyre,

del një falënderim për shpërndarësit

e ftesave, del një këngë

për mumjet dhe kokat e prera.

I dehur nga një muzikë peshqish, vështroj miqtë e mi të droguar; se si hypin

në anije të ndryshme, me çfarë zelli

shtrëngojnë në duar nga një copë guri.

Tashmë këtu nuk ka diell. Këtu

ka vetëm britma të përndjekura, vetëm

banesa harrimi, vetëm dy errësira.

Ka gjasa që shpirti im të niset në kërkim

të afisheve të zeza, se mos ndoshta

sheh padashur emrin tim.

– L.S.