Qe një kohë-Ruzhdi Keraj


kur harrojshe vedin

dhe ne pasqyre kur u shifsha

flokt e bardhe qen shtu ne kry

qe nji kohe

kur vetja tretej rrugëve

aksioneve zboreve

dhe fizarmonika mu ngjit si gjymtyre

ne krah

qe nji kohe

kur mërzia zgërdhihej

neper pjatat me pak gjelle

dhe urinë e mundte nji gaz i idhet

qe nji kohe

kur gzimi çelte prej barcoletave

dhe mirsia qeshte ne sytë

e shokëve dhe kojshive

qe nji kohe….