Qendra e parë arkivore e materialit UFO që do të krijohet në SHBA


Të kesh të gjitha të dhënat e disponueshme të UFO-ve në një vend do të ishte shumë e dobishme. 

Qendra do të përmbajë arkivin më të madh ndonjëherë kushtuar ruajtjes dhe centralizimit të materialit të lidhur me UFO-t.Ndërkohë që sigurisht nuk ka mungesë informacioni për UFO-t, gjurmimi i asaj që dëshironi të dini nga agjencitë e ndryshme qeveritare, autoritetet policore dhe arkivat që posedojnë të dhënat përkatëse është provuar prej kohësh të jetë një bllokim serioz rrugor për studiuesit.

Ajo që nevojitet shumë është një depo e centralizuar, lehtësisht e aksesueshme e materialeve të lidhura me UFO-t.

Hyn David Marler, një studiues pionier i UFO-ve, i cili ka plane në lëvizje për të ngritur një strukturë të re – Qendrën Kombëtare të Regjistrimeve Historike të UFO-ve – në një vend në Albuquerque, New Mexico.

Me qëllimin e ruajtjes dhe arkivimit të çdo gjëje dhe gjithçkaje që lidhet me temën e UFO-ve, qendra do të bënte të mundur që këdo të marrë lehtësisht informacionin që i nevojitet.

Në vitet e fundit, ka pasur zbulime të njëpasnjëshme të qeverisë amerikane që pranojnë subjektin UFO/UAP si një fenomen të vërtetë,” tha ai.

“Përveç kësaj, brenda sektorit civil, ka pasur një fluks të studiuesve të rinj në këtë fushë të kërkimit. Shumë akademikë dhe shkencëtarë janë përfshirë në këtë grup.”

“Sidoqoftë, shumica e këtyre partive nuk kanë akses në grupin e gjerë të materialeve historike dhe grupeve të të dhënave në duart e historianëve dhe studiuesve civilë amerikanë të UFO/UAP. Pra, Qendra Kombëtare e Regjistrimeve Historike të UFO-ve është krijuar për të mbledhur dhe centralizuar të dhënat në Shtetet e Bashkuara.”

Nëse objekti do të vazhdojë apo jo do të varet nga një sërë faktorësh, ndër të cilët jo më pak është disponueshmëria e financimit të duhur.

Megjithatë, nëse ndodh, do të jetë një hap i madh përpara për fushën e kërkimit të UFO-ve.

About Post Author