Qerrja e hekurit-Jashar H Selmanaj


Qerrja e hekurit

Jashar H Selmanaj

Qerrja e hekurit

1.
Kujtimet të gllabronjën
Në mbrendesin e shpirtit.

2.
Kalojë koha e parazitit
Pas na la dora e armikut.

3.
Kujtim mbetet e kaluar
E hidhur gjurm të rrenuara.

4.
Qerrja e hekurt standart
Koha e eger të la argat.

5.
Kohe per të huaj në lulzim
Per ne lotë dhe hidherim.

6.
Sot qerrja e hekurit
Per ty mbetet kujtim.

7.
Ne bebzat e syrit të juaj
Është i plasuar pikllimi.

8.
Me shekujë mbetem pas
Nga dora e shkaut barbar.

9.
Mos e harroni dhembjen
Ku do qe shkoni Shqipetar.

10.
Nji mijë kujtime të lidhin
Me Qerrë kur ishe në rini.

11.
Sot legjend per berzin e ri
Të lidh kujtim kur ishe femijë.

12.
Besojë e ruan të kaluaren
Me fanatizem sot ketë nostaligji.

13.
Bishat jugosllavë të sunduan
S’ lejojë të shkollohen shqipet.

14.
Koha ishte sketerr për shqiptar
Kurr nuk u dorzuam fyt për fyt më serb.

15.
Pleqet më Plisa të Bardh,
Ishin të beses, trima, fisnik dhe krenarë.

16.
Jetonin skajshmërisht në varferi,
Kur bisedonin zemra ju rrahte për shqiperi.