Qielli i hirt, herè rrebesh , herè riga shiu-Florentina Skendaj


Qielli i hirt, herè rrebesh , herè riga shiu.

Erèrat platitur pakèz…

~

Mbi dèrrasè zhurritur hirit,

njè lèvere e zbèrdhulur.

Erèrat e fryjnè e tundin ,

sipas oreksit

dhe ti -njeri,

gjunjè e krahè mbledhur,

klithmè,

pèr PAQE dèrgon…

Dèrgon,

po kujt ja dèrgon…?!

Po kur dègjohesh,

vallè ,

kurrè, Paqja t’u ofron…?!!

….

Nè e pafsh ,

kèsaj bote ;

ku erèra lufte tè panginjurish ,

deliresh,

fèrfèllojnè!!

~

Kush ma lerosi SHqipèrinè

Kush ma lerosi SHqipèrinè,

rèndè,sa kèmbèt vithisen?

Kush e pèrçau,

pèrçan shqiptarin,

kaq rèndè,

sa thikat trohisen?

Kush mbolli farè marrèzie

dhe lindi marrèzi shqiptare?

Kush,

kush,

kush,

cili qesh e hingèllin ,

nè histeri

dhe jetève,

djemève ,

iu hapen varre?!