Qielli i hirtë-Zymer H.Haliti


Të pata takuar dhe më parë

aty te shkolla, në koridor

sytë tuaj si dy margaritarë

ndoqën plot dy orë…!

Unë po flisja për një libër

që për temë kishte lirinë

dhe ti me zemrën e çiltër

më the ca fjalë për dashurinë.

Unë atëhere s’ju kushtova rëndësi

lexoja e studioja me afsh letërsinë

por,sot fjalët tua si një breshëri…

më godasin kokën për pakujdesinë.

Jo që s’të kuptova,apo asgjë s’thash

ishte koha e tillë plot me mjegullnaja

unë heshta atë ditë dhe në hall rash

sot me mallë t’kujtoj e bukura flokëgjata.

Atëhere koha ishte e vrërët

dhe qiellin e hirtë e kishim

mes teje e meje si gërshërët

prenin rrugët nga ne vinim.

Zymer H.Haliti