Qiellit i thotë : hesht!Jannis Ritsos-Shqipëroi: Lefter Shomo


JANNIS RITSOS

QIELLIT I THOTË : HESHT!

Hare’ hare’

s’ e vrasim mendjen ç’ do të sjellë

puthja jonë

brenda në kohë e brenda këngës.

Kemi prekur

kotësinë e madhe

që nuk kërkon qëllimin.

Perëndia veten e saj realizon

në puthjen tonë

Zbatojmë me krenari zërin e pafundësisë.

Një dritarez e vogël vështron tërë botën

Qiellit i thotë: hesht.Heshtje

Selinë absolute e ka në cep të.

buzëve.

Ne heshtim dhe dëgjojmë mes kaltërsisë së mbrëmjes frymëmarrjen e detit,

ashtu si gjoksi i një vashëze të lumtur s’ mund të nxërë gjithë

lumturinë.

Ra një yll prej yjeve

E pe?

Mos fol

Mbylli , pra, sytë.

Shqipëroi: Lefter ShomoK /425 j.r.α.

About Post Author