Qirjakos Dumos-Ashtu për t’ u hakmarrë! ( Για να σ’ εκδικηθω)


 

 

 

QIRJAKOS DUMOS

ASHTU PËR T’ U HAKMARRË! ( ΓΙΑ ΝΑ Σ’ ΕΚΔΙΚΗΘΩ)

Ashtu , për t’ u hakmarrë

Bëj fotot e tua fërtele

Dhe unë si ty jam

Coptuar nëpër qoshe e sheshe

I djeg letrat e tua

Mes zjarmisë përvëluar

Bile ‘ dhe emrin ta shuaj

Me emrin tim së bashku.

Ashtu, për t’u hakmarrë

Përtej flak dhurata, kujtime

Plehra bërë tani, thërrime

Dhe fotografitë i bëj copë

Si dhe posterat që pëlqeje

Nis e ngjyej kurtinat

Në ngjyrën që urreje..

Për të shëruar këto plagë pambarim

Deri sa kurrë nuk ke dalë trupit tim

Për të shëruar këto plagë pambarim

Deri sa kurrë nuk ke dalë trupit tim.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/483 q.d.α.