Qirjakos Dumos-Qenke dhe ti mbi një ekspres


QIRJAKOS DUMOS

QËNKE DHE TI MBI NJË EKSPRES

(Σ’ ΈΝΑ ΕΞΠΡΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ‘ΕΣΥ)

Vallë mendove ndonjëherë

Në një stacion, mbi një ekspres

Sa derte ka dhe sa hare’

Dëshira të zjarrta?

Njëri po niset për në festë

Tjetri hidhrimin shkon të gjejë

Rrinë turistët në një rresht,

Bashkë me kitarat.

Stacione t’shkretë a njohë ti

Që të gjakosin atë shpirt

Në kohën kur linjës përmbi

Afrohet darka?

Jetojnë vetëm për një çast

Një uniformë, një fanar

Pllakos mbi ta heshtja pastaj

Muzgu dhe nata.

A ke menduar ndonjëherë

Çdo udhëtimin tënd në jetë

Në çfarë stacioni ishte dje

Ç’ vagon udhëtimi?

Qënke dhe ti mbi një ekspres

Përsipër jetës ai rend

Linja shkurton , përherë mbledh

Vjen drejt mbarimit.

Shqipëroi Lefter Shomo K/ 463 q.d.α.