Qirjakos Dumos-Sikur…Shqipëroi:Lefter Shomo


SIKUR….(ΕΣΤΩ)

Εdhe sikur të jem një pikëz

në zemrën tënde..

Buçimë e një rrote po të jem,

një ingranazh

Sikur të jem një çast i vetëm

në ëndrrën tënde..

Asgjë e keqe, që të rroj është diçka

I mbush me emrin tënd, netët e mia t’ zbrazta

Me sy të mbyllur

për ato unë të flas

Yll ti i ndritur ,përmes dtitareve

të hapta,

Vij gjithë natën pranë teje

e puthje fal.

Sikur të jem një fije drite

në atë dhomë

Një vizatim të jem brenda

një kuadri të lashtë ,

Një fije floku po të jem në ato flokë,

Më mjafton e që të rroj , është

diçka.

Shqipëroi: Lefter Shomo.K/516 q.d. α.