Qyteti i akuzuar-Azem Baliaj


Azem Baliaj

Mbi njeqind vjet Mitrovica e akuzuar…

Nga miniera e arte mbeti peng i lojnave te flliqta

te kurves motit dhe komshinjve te keqinj…

Thesaret, gjithkush i don per veten…

S’do me dite tjetri ne cilin truell, fle florini,

per florinin, hartat shkrryhen, shkerdhehen,

kombet coptohen, vllau me vlla dahet pa pleqni!

Harmonia e vonueme, ka mbi njeqind vjet

qe e la Mitrovicen QYTET TE AKUZUAR…

me shpend gjakun, theror te integrimeve t’kota!

Heshtja vret, zanit tone i duhen mend,

i duhen zemra florini me fol trolli shqip!

Mbi njeqind vjet Mitrovica e akuzuar…

e lumit Iber i therin brinjet, prej urave t’urrejtjes!