Qyteti i detit dhe i diellit:Eqerem Canaj


Qyteti i detit dhe i diellit

Poezi

Qyteti im i bardhe, i bardhe,

shetitore e rruge te ziza, te zeza,

ari i zienkas per ne ka ardhe,

si gjakun e ri qe sjall pranvera:

vepra e kryeparit s’ka te share,

gjeni qe perseritet ne breza.

Eterit nje lirishte te blerte na lane,

mbi lirishte koha mbolli varferine,

ferrat e gjembat token e zeze vrane,

Po kurrejo me sere dot s’e nxine:

qyteti im i bardhe, i bardhe,

shetitorja e zeze, e zeze.

Tunden malet e prape nuk bien,

se i kane rrenjet thelle,

Vlora ime Vlora ime :

qyteti i detit e i diellit.

foto Godo Godaj

About Post Author