Qyteti misterioz në Japoni është i” fiksuar” pas UFO-ve dhe alienëve


Qyteti misterioz në Japoni është i fiksuar pas UFO-ve dhe alienëve

Me një popullsi prej vetëm 1,900 banorësh, qyteti i vogël dhe kurioz i Iino shtrihet pak jashtë qytetit të Fukushimës.

Do të ishte e drejtë të thuhet se Iino, me ndërtesat e saj të braktisura dhe rrugët që të çojnë askund, ka parë ditë më të mira – megjithatë ka një temë që vazhdon ta vendosë këtë qytet të vogël të çuditshëm në hartë.

Historitë e shikimeve të UFO-ve dhe takimet e ngushta me vizitorët e botës tjetër e kanë frekuentuar qytetin për dekada – aq shumë sa statuja të UFO-ve mund të gjenden në të gjithë rrugët e tij dhe madje edhe maskota e tij zyrtare është një alien i vogël i bardhë që piloton një disk fluturues të artë.

Studiuesi i UFO-ve, Tsugio Kinoshita, i cili ka kaluar vite duke hetuar fenomenin, pohon se ai e pa UFO-n e tij të parë në vitin 1972 kur shëtiti në prefekturën e Fukushimës me disa miq.

“Kjo gjë m’u duk para syve,” tha ai për VICE . “Fillimi dhe ndalimi në qiellin blu.” “Pastaj krejt papritur, ajo u zhduk.”

Kur qeveria japoneze nisi protokollet e reja për të hetuar fenomenin e UFO-ve në vitin 2020, Iino hapi laboratorin e saj të parë të dedikuar për vëzhgimin e UFO-ve në qiellin e zonës.

Mjerisht, megjithatë, me popullsinë e tij në rënie të shpejtë (veçanërisht pas katastrofës bërthamore të Fukushimës), ekziston rreziku që qyteti një ditë të përfundojë plotësisht i braktisur.

Nëse po, do të jetë një fund i trishtuar i një prej kurioziteteve më intriguese të UFOlogy-së.

Burimi: Vice.com