Radioja ” Shangai “-Natasha Limaj


RADIOJA ” SHANGAI “

Sheet !…Gishtbuzen, mbremjes nena,

Pushoni !… Urdher  babai,

Te degjojme , ç’te reja kemi ?!…

Prej kinezes ,  nga  ” Shangai “

Radioja  jone perendi…

C’ma grishte, kuriozitetin,

Me vellezrit… brenda saj,

Te kete njerez, prej verteti?!…

Mugetires , se mengjesit,

Mijera vegla muzikore,

Harmonishem , neper vargje ,

Derdhin kengen popullore…

S’e harroj , vaftin e drekes,

” Heroizmi yne ne shekuj “

Modestis, se tavolines ,

Shijen ,oh… si mishi i pjekur!…

Mezi ….prisja , te erresohej,

Vendin , ta mbulonte , muzgu,

Gjyshja, ne radio, tregonte…

Perrallzen , ” Kecat dhe ujku “

Shpirtin , ç’ma magjeps teatri !…

Qe jepej , çdo te merkure,

Kish raste, dhe neglizhoja ,

Por , per te s’harroja , kurre!…

Me te mbrritur , ditepremtja,

” Radio – Posta ” sa fillonte,

Nrihe… pak zerin ,moj bije!…

C’qejf kish, babai ta degjonte!…

Venin – vinin dhe urimet,

Nga çdo skaj i Shqiperise,

Me nje kengez a nje valle,

Dhurate , miqsivllazerise!…

Per Ne, radioja  , dritare,

E vogel , por shume e çmuar,

Art , kulture , informacione ,

Veç, prej saj  , na jane perçuar…

Sot , me miliarda kanale,

Por  s’kuptoj , ” dreqi ta haje!… “

Pse , sirtarit te kujteses,

Ato, te “RADIOS SHANGAI ” ?!…

N . L . ( F )  . 27 . 7 . 2014 .