Rajmonda Qose Shkopi:Kur çelin lule në dimër…


Mund të jetë një imazh i lule, ambiente të jashtme dhe ambiente të brendshme

Kur çelin lule në dimër…

Prej gjoksit të dimrit çeli një mimozë,

Spazma lumturie më ngritën lart,

përtypa copëza diejsh

hynë në diskun e shpirtit,

e ngrohën çdo qoshe.

Prej andej ,

më sollën çelësin e artë të buzëqeshjes ,

ku çipat e buzëve ankthshëm e prisnin.

Shpërndahet lumturia prej dy pasqyrave të kristalta,

Që magjishëm shndërrojnë gjembat, ferrat në lule të arta.