Rajmonda Qose:Buzëqeshmë gjysma ime


Rajmonda Qose

Buzëqeshmë gjysma ime.

Buzëqeshmë,
që të kuptoj, se vdekja s’ekziston
Buzëqeshmë sot dhe në këtë çast,
Që fluturat e zjarrit rreth nesh të fluturojnë,
Të na ngrejnë lart, shumë lart,
Ku zemra e qiellit na bujt krahëhapur.

Rrëzëlle si unazë diamanti,
Shkēlqe me xixëllonjat, bijtë e yjeve,
Buzëqesh gjysma ime,
Dhe më shēro me buzëqeshje,
Se ajo është ilaç i sjellë prej Perëndive.

About Post Author