Rajmonda Qose:Te bregu i lumit më prit


Rajmonda Qose

Te bregu i lumit më prit

Më prit te bregu i lumit
Ku netëve hëna shtrihet e fle
Ku plepat përreth lartësohen
E shtegtarët mbi to ngrenë fole.

Mos u habit kur të shohësh
Ndonjë lule të çelur që buzëqesh
Me vete do thuash: Nga ky dimër i ftohtë,
si mund të mbijetojë kjo lule mes nesh?

Ndoshta ti s’e njeh forcën e saj
Që me jetën kaq shumë është dashuruar
Dhe pse dimri i hedh ca fjolla acar
Zjarri i zemrës e mban mbuluar

Aty më prit te bregu i lumit
Ku era me këngë i shpërndan retë
Ndërsa vala lazdron me rrezet e diellit
E lulja rri çelur për ty dhe pret. 

About Post Author