Rajmonda Qose:Ti erdhe


Rajmonda Qose

Ti erdhe

Ti erdhe kur qielli kish vrenjtur vetullat
E zana e përrallave kish humbur në pyll
Kur degët e pemëve kishin ulur kokën nga pritja
E pas hënës rrinte fshehur veç një yll

Ti erdhe si një Odise pas luftrave
Që perlesheshin tek unë me ditë e netē
Donin të mëplagosnin me doemos
Atë ëndërr të skicuar mbi fletë

Me vete më solle pak qielli nga i yti
Dhe në sytë e mi e vendose ngadalë
Ylberi ngjyrat si meteor i ndezi
Ndjenja pëshpëriste sa mijëra fjalë.