Rajmonda Qose:Ti o zemër mos lëngo!


Rajmonda Qose

Ti o zemër mos lëngo!

Mos lëngo ti o zemër

Por digju prej hidhnisë

E me sytë drejtuar qiellit

Në gjunjë lutju Perëndisë

Mos kërko shërim për vete

Po kërko për shoqërinë

Zemrat e tyre më pare shëro

Që ushqehen me lakminë

Nëpër gjak u vlon zilia

E nuk kane besë e fè

Natën pas shpine të vrasin

Ditën të shtien në dhè

Qaj o zemër mos pusho

Zbrazu tek i madhi Zot

Dje bota ishte ndryshe

Shumë më ndryshe duket sot

Nënë e babë i kanë harruar

Syte u janë errur për para

Duke harruar se një ditë

Të vetëm do mbeten dhe ata.

Edukata ka shtegtuar

Udhëve në harrim

Kjo rini gjoja “e qytetëruar”

Nuk njeh norma s’ka parim.

Shpirti i njerëzve është zhveshur

Nuk ka më miq e shokë

Qëkur hyri interesi

Në djall vajti kjo botë.

Falju o zemër përgjëroju

Zeri yt qiellin ta krisi

Ndihmë kërko nga i madhi Zot

Me ujin e dashurisë zemrat t’i ujisi.

About Post Author