Rajmonda Qose:Ylberi i shpresës


Rajmonda Qose

Ylberi i shpresës

Ky vit që kaloi

Shumë zemra lēndoi

Kosa e vdekjes

Nuk llogariti të rinj a pleq

Në shpellën e saj e gëlltiti

E ne s’po mundim ta ndalim

për fat të keq.

Pandemia me ne kuvendon

Megjithëse askush nuk e fton

Mall kemi njëri tjetrin të përqafojmë

Veç çmallemi kur me sy shikojmë

Si ëndërr e keqe kaloi dhe ky vit

Muaj që tjerrin dhimbje e frikë

Me shpresēn shtrënguar në gji

Kalojmë netë e ditë

Zëri ynë thërret

Pandemi ik!

Maskat s’na lejojnë

buzëqeshjen të shohim

Të prangosur nga dhimbja

Të mbyllur nē kafaz

Qiellin me flatra duam ta shëtisim

Ylberin e shpresës e presim me gaz.

Rajmonda Qose