Raketa e hedhur është përplasur me HënënPjesët e raketave mund të shfaqen në vendet më të pamundshme. 

Raketa mendohet të ketë goditur anën e largët të Hënës pasi u gjurmua gjatë disa viteve.

Mbetjet hapësinore po bëhen me shpejtësi një problem i madh, duke nxitur përpjekjet në vitet e fundit për të siguruar që raketat, anijet kozmike dhe satelitët e zhdukur ose të çorbitohen me kujdes ose të digjen në atmosferën e planetit në vend që të lihen të bllokojnë pafundësisht orbitën e Tokës.

Në këtë rast të veçantë, megjithatë, mbeturinat hapësinore në fjalë kanë përfunduar pak më larg.

I parë për herë të parë në vitin 2015, objekti prej tre tonësh mendohet të jetë ose pjesë e një misioni hapësinor kinez ose të një misioni të hershëm SpaceX (siç janë gjërat, askush nuk e di me siguri se cili është.)

Tani mendohet se ka goditur anën e largët të Hënës, megjithatë kjo ende nuk është konfirmuar zyrtarisht.

Nëse është e vërtetë, do të ketë lënë një krater të vogël dhe ka të ngjarë të qëndrojë atje në sipërfaqe për një kohë të pacaktuar nëse eksploruesit e ardhshëm të hapësirës nuk bëjnë përpjekje për ta hequr atë.

“Është e rëndësishme të mbash një sy në atë që është [në orbitë],” tha Prof Hugh Lewis nga Universiteti i Southampton. “Është rrëmuja që kemi krijuar”.

“Objektet që ne mendojmë se janë të sigurta mund të kthehen në Tokë papritur.”

Burimi: BBC News |

About Post Author