Raporti i ri i Kongresit UFO: 50% e rasteve mbeten ‘të pashpjegueshme


TK Randall

Një raport që do t’i dorëzohet Kongresit këtë javë thuhet se thotë se vetëm gjysma e rasteve mund të shpjegohen në mënyrë të kënaqshme.Raporti prej 22 faqesh, i cili është përpiluar nga Zyra e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare (ODNI), detajon 366 incidente të UFO-ve – një rritje e konsiderueshme nga 144 të përmendura në dokumentin e ‘vlerësimit paraprak’ të publikuar nga zyra vitin e kaluar.

Ajo që është veçanërisht interesante në raportin e ri është se vetëm rreth gjysma e rasteve mund të shpjegohen, ndërsa të tjerat, të cilat janë “zbuluar”, mbeten diçka mister.

Këto raste të pashpjegueshme përfshijnë raste të objekteve misterioze (disa të përshkruara si ‘rruzulla’) që merren duke lëvizur në mënyrë të çrregullt nga dronët Reaper që kryejnë mbikëqyrje në Lindjen e Mesme.

Të tjerat janë të ngjashme me ato të përshkruara në raportet e pilotëve të marinës amerikane që vëzhguan objekte në formë ‘tic-tac’ në brigjet e Shteteve të Bashkuara – përsëri duke lëvizur me shpejtësi të jashtëzakonshme dhe duke kryer manovra në dukje të pamundura.

Disa nga pamjet i janë atribuar ‘mbikqyrjes krejt të re nga kundërshtarët e huaj’, duke sugjeruar se Kina, për shembull, mund të zotërojë një teknologji mjaft të sofistikuar.

Ndërkohë, të tjerët duket se kundërshtojnë çdo shpjegim.

“Ata po e përkëdhelin pas shpine se kanë zgjidhur mbi gjysmën e tyre,” tha një burim i ODNI për Mail Online . “Por ne nuk bëjmë një katrahurë për ato që ata kanë zgjidhur.”

“Po, ka balona atje lart, dhe balonat nganjëherë ngatërrohen me UAP.”

“Por ka shumë video të klasifikuara që janë mjaft të thella dhe mjaft të qarta. Ata nuk duan të flasin për këto gjëra, sepse ata me të vërtetë nuk e dinë se çfarë dreqin janë. Kjo është e vërteta. “

About Post Author