Rashel Solomon :Ismail bej Vlorës, babait të Kombit


Ismail bej Vlorës, babait të Kombit

Sonet nga Rashel Solomon

Jo! Nuk e baltosni dot Ismailin

që në Vlorë vulosi pavarësinë,

dhe shpëtoi nga zhdukja Shqipërinë,

Jo! Nuk e baltosni dot më të mirin.

Jo! Nuk e baltosni dot aristokratin

atë që deshi me shpirt kombin e vet,

e shpëtoi nga shtypja për pesëqind vjet,

dhe ende armiku sot ia ka inatin.

Baba i kombit, populli i tha vetë,

në nëntorin e vitit dymbëdhjetë

ndryshe si kurdët do të ishim pa shtet.

Fara e nëntorit u mboll në Dardani,

urojmë së shpejti dhe në Çamëri,

Ismailë të tjerë lindsh moj Shqipëri.

About Post Author