Rastësi e bukur-Zymer H.Haliti


RASTËSI E BUKUR

(gjatë Panairit të librit…!)

Erdhe me hapa të lehtë drejt meje

shikoje librat të gjithë me radhë

kërkoje siç duket librin tim me etje

që e kisha botuar ca muaj më parë

Unë qëndroja përballë teje i heshtur

sytë tuaj vështronin me shumë habi

dhe kur librin tim papritur ke gjetur

fillove të drithrohesh sikur një fëmijë

Pyete për çmimin e shikoje përreth

sikur më kërkoje mua se aty do jem

e di që s’më njohe,trupi m’u rrënqeth

se kishin ikur vite që nuk kishe qenë

Paratë t’i mora e zemra m’u coptua

të thash të shkruaj një nënshkrim…

dhe kur emrin tim kam nënshkrua

atëhere ti e kuptove se është libri im

Mbete e shtangur nuk nxirrje zë fare

unë të shikoja pa e ditur si të veproj

sepse, kishin ikur ca vite në ndarje..!

e sot libri u bë shkak që ty të takoj…!

Ti kishe ikur moti në perëndim…!

dhe atje kishe gjetë punë të mirë

sa çudi;se kishe harrua emrin tim

e sot, rastësisht takohemi n’ Panair!