Rasti i “ghost blimp” L-8 i vitit 1942 mbetet ende një mister 80 vjet më vonë


 

Një foto e marrë nga L-8 pasi ekuipazhi i tij ishte zhdukur. Kredia e imazhit: Arkivi Kombëtar i SHBANë gusht 1942, një aeroplan u zhduk, pastaj u rishfaq përsëri disa orë më vonë me të gjithë ekuipazhin e tij të zhdukur.Aeroplani, i caktuar L-8, ishte një aeroplan i klasës L të Marinës së Shteteve të Bashkuara, i cili u ngrit nga Treasure Island, San Francisko, Kaliforni dhe u zhduk menjëherë mbi oqean pranë Fort Funston.

Megjithatë, kur u rishfaq disa orë më vonë, diçka nuk shkonte – avioni po vepronte sikur askush nuk e kishte nën kontroll dhe pak kohë më pas ajo zbriti në jug të San Franciskos.

Me hetimin e vendit të përplasjes, hetuesit zbuluan për habinë e tyre se nuk kishte asnjë gjurmë të dy anëtarëve të ekuipazhit që kishin qenë në bord kur avioni u ngrit.

Akoma më i çuditshëm ishte fakti që parashutat dhe trapi i urgjencës ishin të gjitha të llogaritura dhe sistemet e radios së aeroplanit funksiononin të gjitha, që do të thotë se nëse do të kishte pasur një problem, asnjë nga anëtarët e ekuipazhit nuk kishte bërë asnjë përpjekje për të sinjalizuar për ndihmë.

Për më tepër, nuk kishte asnjë provë për ndonjë dëmtim ose fatkeqësi që mund të kishte ndodhur në aeroplanin.

Dukej sikur ekuipazhi kishte kërcyer mbi oqean pa ndonjë arsye të dukshme.

Një kërkim dhe hetim i gjerë mbi incidentin përfundimisht nuk dha asnjë shpjegim dhe nuk u gjet asnjë gjurmë e dy anëtarëve të ekuipazhit.

Edhe sot, 80 vjet më pas, ajo që u ndodhi atyre mbetet një mister total.

About Post Author