Rasti më i mirë i dokumentuar i UFO-ve i Kanadasë ende intrigon pas 57 vitesh


Pothuajse gjashtë dekada më parë, një takim rrëqethës me një objekt të paidentifikuar la një burrë me lëndime fizike.Më 20 maj 1967, Stephen Michalak kishte qenë duke kërkuar për metale të çuditshme përgjatë brigjeve të Liqenit Falcon, Manitoba kur u lajmërua për praninë e dy objekteve të çuditshme me shkëlqim në formë ovale që fluturonin rreth 45 metra larg tij.

Pasi zbriti me shpejtësi drejt tokës, një nga objektet ndaloi në ajër ndërsa tjetri vazhdoi zbritjen derisa zbriti në një dalje shkëmbore të sheshtë në një distancë të shkurtër.

Kurioz, Michalak shkoi për të hetuar. Ai vlerësoi se objekti, i cili kishte pamjen e një tasi me një kube në majë, ishte afërsisht 40 metra i gjerë dhe 15 metra i lartë.

Ai vuri në dukje se mund të dëgjonte zëra të mbytur që vinin nga ajo që dukej si një derë në gjysmën e poshtme.

Duke besuar se objekti ishte me origjinë tokësore, ai thirri dhe pyeti nëse banorët kishin nevojë për ndihmë. Kur ai nuk arriti të merrte një përgjigje, ai futi kokën nëpër derë, duke raportuar një “labirint dritash”.

Në atë moment, i befasuar nga një panel që rrëshqiste në mur, ai u tërhoq duke rrëmbyer pjesën e jashtme të anijes ndërsa e bëri këtë. Ky doli të ishte një gabim pasi ishte aq vapë saqë ai dogji dorezat.

Më pas, pa paralajmërim, i gjithë anija filloi të ngrihej në ajër, duke nxjerrë një shtëllungë ajri jashtëzakonisht të nxehtë që i vuri flakën këmishës së Michalak dhe e la atë të ndihej shumë i përzier.

Një ekzaminim i mëvonshëm mjekësor zbuloi modele djegieje në trupin e tij në përputhje me historinë e tij.

Për pjesën e mbetur të jetës së tij, Michalak pohoi se ajo që kishte hasur ishte një lloj avioni eksperimental dhe mbeti i bindur se ai kurrë nuk kishte pretenduar se ai ishte me origjinë të huaj.

Ai vdiq në vitin 1999, duke mos ditur kurrë të vërtetën pas asaj që pa atë ditë.