Rendimenti Nafies!-Marjana Tafilaj


Marjana Tafilaj

Doli Nafia me shatë në krah

Të punoj sa mundet n’ara

Here me bel e herë me shatë

Herë nën molle e herë nën dardha.

Arat gjithë gjelbërim

Perplot gunguj dhe sharqinj

Edhe pemet prodhim plot

Kërkon ndihmë nuk i mbledhë dot.

Në cep të fshatit bërtet Nafia

Kërkon ndihmë, ku është rinia ?

Rrinë rinia nëpër lokale

Pijn raki e hedhin valle

Ku po shkon ky milet ?

Defrejne të rinjt e punojnë pleqët

U lodhe Nafia s’ka më fuqi

S’do këtë më fshati bukuri !!!

****Autorja *****

Jana Tafilaj !!!

6/11/2023 !!!