Renilda Zajmi:Dhe unë dua vetëm ngjyra


Renilda Zajmi

Dhe unë dua vetëm ngjyra

Ngjyrat nuk qajnë,

Unë jam si një zgjim: ngjyrat e nesërme

ata do të kthehen. Secili do të dalë në rrugë,

çdo trup ka një ngjyrë- madje edhe fëmijët.

Ky trup i veshur me të kuqe të lehtë

Pas një kohe të gjatë, ai do ta ketë përsëri jetën.

Do të ndjej rreth meje duke rrëshqitur glares

dhe do ta di që jam unë: nga një shikim,

Do ta shoh veten mes njerëzve. Çdo mëngjes i ri,

Do të dal në rrugë duke kërkuar ngjyra.

Pavese e Cezarit, Agonia

About Post Author